عاشورا پژوهی و آسیب های عزاداری
عاشورا پژوهی و آسیب شناسی عزاداری
عاشورا یک آیه ای است از آیات مقدس تکوین الهی وبزرگترین حماسه تاریخ بشر، عاشورا مکتب همه ی ارزش هاست ،عاشورا جلوه ای است از زندگی واقعی.
امام حسین (ع) یک شخص نیست. بلکه عصاره ی همه پیامبران است.عاشورا یک مسیر است ودر طول زندگی ما متداوم است.عاشورا را نباید روایت کرد بلکه باید عاشورا را زندگی کرد.
عاشورا به ما می آموزد چگونه بنده باشیم ،چگونه به دین عمل کنیم.این عظمت عاشورا را متاسفانه دشمنان بهتر از ما فهمیده اند وبنابراین دست به تحریف عاشورا می زنند.تمام پیامبران به عاشورا اشاراتی داشته اند، استاد در جواب کسانی که عاشورا را تک بعدی می دانند فرمودند : عاشورا ابعاد مختلفی دارداز جمله فردی، اجتماعی، سیاسی.
عاشورا چند چیز را نباید داشته باشد: هیچ گاه نباید در فرهنگ عاشورا گناه وجود داشته باشد. هر آنچه که از امام حسین (ع) گفته می شود باید اخلاقی باشد.وبا عرفان ومعنویت سازگار باشد.
استاد گرامی در ادامه فرمودند: عناصر تشکیل عاشورا معرفت وعقلانیت است اگر عقلانیت را از عاشورا بگیرید خیانت کرده اید.عنصر دوم عاشورا: حماسه وعرفان است. همه آدمهای عاقل ابا عبدالله الحسین(ع) را انتخاب کرده اند وعاشقانه پای انتخاب خود می مانند. عنصر سوم: احساس وعاطفه است.
حجت الاسلام والمسلمین در ادامه بیان داشتند: مهمترین تحریف ،تحریف تحلیلی است. نشان دادن تصویر غیر واقعی از حقیقت .همیشه در طول تاریخ انگیزه هایی برای تحریف عاشورا وجود داشته است.ازجمله انگیزه های سیاسی، فکری، اجتماعی….
سوال : چرا برای امام حسین ما نذری می دهیم مگر امام به نذروکارهای ما نیاز دارد.؟
پاسخ: ما نذر را برای خدا انجام می دهیم اما ثوابش را هدیه می کنیم واین باعث می شود درجات وکمالات معصوم اضافه می شود وبه خدا نزدیک ترمی شوند.بنابراینکه خداوند لایتناهی است.