طرح اجمالی
َمراحل تبیین طرح اجمال :
1- بیان مساله : در نوشتن بیان مساله باید حرف خودمان باشد و نمی شود ارجاع داده شود مطالب کلی و عمومی موضوع و وویژگی های خاص آن و ابعاد تحقیق را در بیان مساله باید ارائه داد . ایشان در قالب مثال با موضوع تبرج مطالبی که باید در بیان مساله به آن پرداخت را مطرح کردند . در بیان مساله نباید به سوال اصلی ، تعریف لغوی و اصطلاحی ، روش تحقیق و پیشینه ی تحقیق آورده شود .
2- اهمیت و ضرورت تحقیق : اینکه چه مشکلی برطرف می کند . لزوم ارائه ی راهکار است فرق اهمیت با ضرورت در این است که ، اهمیت به آثار مثبت باید پرداخت اینکه اگر مثلا فلان مساله بشود چه می شود و در ضرورت میپردازیم به آثار منفی و اینکه اگر فلان مساله نشود چه می شود .
3- پیشینه ی تحقیق : باید پرداخت به اینکه قبل این تحقیق آیا ذر این موضوع کار شده یا نه ؟ باید به مقالات و پایان نامه ها و کتابهای دسته دوم اشاره کرد و کتابهای مرجع و بزرگان و دسته ی اول را ذکر نکنیم . در رابطه با پیشینه ی تحقیق باید به این نکته توجه کرد که حداقل به چهار اثر اشاره کرد و هم عنوان و هم نویسنده باید ذکر شود و باید به بیان تفاوت تحقیق خود با دیگر آثار پرداخت . در پیشینه تحقیق لازم نیست پیشینه ی موضوع را بگویید فقط پیشینه ی تحقیق را مطرح باید مطرح کرد .
4- سولاتی اصلی : همان عنوان تحقیق است . در سوال اصلی باید از سوالات مثل چرا ، چیست ، چگونگی می توان استفاده کرد .
5- سوالات فرعی : خورد شده ی سوال اصلی است سوالات عامی که فصل های شما را درست می کند .
ایشان در پایان فرمودند در جلسات بعد به ادامه ی مباحث در مورد طرح اجمالی تحقیق خواهیم پرداخت .