برگزاري كارگاه ساعات پژوهشي(جستجو تخصصي در پايگاههاي اطلاع رساني)
بسمه تعالی
درمورخ30/01/97 کارگاه ساعات پژوهشی با عنوان (جست و جوی تخصصی در پایگاههای اطلاع رسانی ) با حضور آقای زارعی استاد حوزه و دانشگاه در مرکز تخصصی الزهراء سلام الله علیها شهرستان قروه برگزار گردید.
استاد در بیانات خود فرمودند در دنیای تکنولوژی به هر سیستمی که در میان حجم زیادی از اطلاعات داده های مشخصی را جستجو کند . موتور جستجوگفته می شود.
اگر موتور کاوش این جستجو را در صفحه اینترنت و صفحه وب انجام بدهد موتور جستجوی وب و یا موتور کاوش گویند.
ایشان فرمودند: موتور جستجو ها عبارتند از گوگل ، یاهو ،msn،Ask،و یوز ،
ساختار یک موتور کاوش: شامل گوگل 1. بخش خزنده 2. دیتابس،3.نرم افزار پردازشگر در خواست است
در هزاران صفحه وب هر کدام یک آدرس دارند که با wwwشروع می شوند.موتور کاوش خزنده صفحات را جستجو می کند و تمام صفحات وب را دسته بندی می کند . اصطلاحا می گویند موتور کاوش نمایه انجام می دهد .ودر یک فضای ابری اطلاعاتی را از وب خارج نموده و داخل دیتابس می گذارد .
و اگر کلمه ای را هر کسی جستجو کند در این صفحات می تواند آن را بیابد.و نرم افزار پردازشگر درخواست صفحات وب را جستجو نمی نماید بلکه دیتابس رو جستجو می نماید .
دیتابس آدرس صفحات را می دهند و در موتور جستجوی گوگل کاربر، در خواستی را به سیستم می دهد ،که سیسستم آن را پردازش می کند .و هدف ما در این جلسات این است که نحوه ی ارتباط با سیستم را یاد بگیریم .و بتوانیم رفتار اطلاع یابی حرفه ای را یاد بگیریم .
در این جلسات می توان بصورت عملی بهترین و دقیق ترین نتایج جستجو را بدست آورد . و از دریافت اطلاعات زاید و بی ارزش جلوگیری نمود .
البته گوگل شاهکار موتور جستجو ها است .
انواع سرچ عبارت است از :
1.جستجوی ساده 2.جستجوی پیشرفته 3. جستجوی حرفه ای
و ایشان این سه جستجو را بصورت عملی برای طلاب بیان نمودند .