كارگاه آموزش پايان نامه نويسي . مقاله نويسي و آشنايي با نرم افزار هاي جديد پژوهشي (پژوهیار)
بسمه تعالی
در مورخه 1396/08/25در حوزه سطح سه كارگاه آموزش پايان نامه نويسي . مقاله نويسي و آشنايي با نرم افزار هاي جديد پژوهشي (پژوهیار)با حضور استاد محمد زارعي محقق و پژوهشگر برگزار گرديد.
ايشان در اين جلسه راهبردهاي جستجو در اينترنت را بيان كردند و طلاب را با موتورهاي جستجو و پايگاههاي اطلاعاتي آشنا كردند و فرمودند جستجو در واقع يك رفتار هدفمند ،براي يافتن اطلاعات مناسب يا مفيد در تعامل با نظام هاي بازيابي اطلاعات است.
نظامهاي بازيابي مي توانند شامل كتاب و پايگاههاي اطلاعاتي و شبكه هاي اجتماعي باشند.و در اين جا هدف ما موتورها ي جستجو از طريق اينتر نت است .رفتار يك فرايند است و هدف شما از جستجو كردن مقاله يا پايان نامه يا يك كتاب خاص مي باشد .
و در ادامه بيان نمودند كه در جستجو يك سري كليد واژه ها و مفاهيم مرتبط با موضوع پيدا مي كنيد و اين خيلي مهم است كه وقتي مي خواهيد كليد واژه ها و دامنه ي موضوعي آن را پيدا كنيد چه بايد بكنيد كليد واژ ه ها دامنه موضوعات مثلا تربيت اجتماعي انسان كليد واژه هايش را ياد داشت مي كنيم چون هر چه قدر كليد واژه ها به مرحله بعدي كه ابزار مناسب جهت بازيابي اطلاعات رو بشناسيممثلا بخواهيم كتاب يا مقاله و يا پايان نامه را جستجو كنيم اين ابزار هاي جستجو ي را بايد بشناسيم و اين كليد واژ ها خورد و شكسته شود و به عناون تبديل شود . يعني موضوع كلي را جز ء جزء كنيم و كليد واژ هايش را جستجو كنيم مثلا دو كتاب يا دو مقاله بخوانيم تا تبديل به عنوان گردد. ما در ابزارهاي جستجو دو دسته داريم 1.كاوش ها و موتو رهاي جستجو و 2. پايگاههاي اطلاعاتي
جستجو ها از نظر قابليت و امكانات دو نوع هستند 1جستجوي ساده 2 جستجوي پيشرفته
كه بصورت تصويري همراه پاورپوينت توضيح داده شده و عملي در كلاس آموزش داده شد.