امام صادق (ع) در حدیثی نقل شده است که اگر توان است نماز مغرب و عشاء قبل از افطار خوانده شود و در حدیثی دیگر از امام باقر (ع) نقل شده است که اگر میل تو به افطار و غذا خوردن تو را از نماز باز میدارد، ابتدا افطار کن تا از تو وسوسههای نفس ملامتگر دور شود.
امام رضا (ع) در حدیثی فرمودند که هر کس هنگام افطارش بگوید “اللهم لک صمنا بتوفیقک و علی رزقک افطرنا بامرک فتقبله منا و اغفر لنا انک انت الغفور الرحیم” خداوند آنچه را از نقص و زیان بر روزه اش وارد ساخته میبخشاید و در حدیثی از امام صادق (ع) نقل شده است که اگر هر کس روزه خود را با کلام صالح و عمل صالح که همان “لا اله الا الله” است، به پایان رساند، خداوند، روزه او را قبول میفرماید.
شایسته است تا در برای افطار از خرما شروع شود و پیامبر اکرم (ص) نیز در این مورد میفرماید که کسی که با خرمای حلال افطار کند، ثواب نماز وی، چهار صد برابر میشود و در حدیثی دیگر از امام صادق (ع) نقل شده است که افطار کردن با آب، گناه قلب را میشوید.
توصیه شده است تا با آب گرم افطار کنیم و این مهم در روایات نیز ذکر شده است به گونهای که پیامبر اکرم (ص) فرمودند که آب گرم کبد و معده انسان را پاک و دهان را خوشبو میکند، دندانها و حدقه چشم را قوت میبخشد، دید چشم را زیاد و گناهان را میشوید، رگهای هیجان آور را تسکین میبخشد، و درد سر را از بین میبرد.
قرائت سوره قدر نیز در هنگام افطار سفارش شده است و از امام زین العابدین نقل شده است هر کس سوره قدر را هنگام افطار و سحرش (قبل از افطار و قبل از خوردن سحری) بخواند بین سحر و افطار (هنگام روز) ثواب کسی را دارد که در راه خدا در خون خود غوطه ور باشد.